HTML

A Mill Hotel-Anglia expedíció

Friss topikok

Linkblog

back on the track avagy mik nem tortennek Londonban part1

2011.12.19. 00:34 Squirrel nutkin

  Hiszitek vagy sem, egy felorult lany kesztetett ra, hogy visszaterjek kedvenc blogomhoz, mert bun lett volna nem elmondani nektek:D (ahogy leirom ugyan, lehet a nem pozitiv oldala is atjon majd a sztorinak)..

  Zarojel helyett pedig itt kulon bekezdesben megjegyeznem, sajnalom az elmulasztott 1 evet amig csendben voltam, igyekszem ezt jovatenni es folytatni ujabb elettorteneteim elmeseleset az angol fovarosban es egyeb izgalmas helyeken..ugyan az ellustult idoszakom alatt a pontos blogcimem is elfelejtettem, viszont ennek koszonhetoen dobbentem ra, hogy  masodik talalatkent ott vagyok a legismertebb netes keresofeluleten,:) es ugy kacarasztam a tavalyi bejegyzeseimen, mintha nemcsak hogy nem en irtam volna, de soha az eletben nem hallottam volna...vagy szimplan lehet, ez is csak a szenilitas/oregseg jele?! (mint ahogy peldaul ovibol is kb annyi maradt meg, hogy pad volt a jelem..minden mast csak az elmondasok alapjan tudok, amit meg vagy elhiszek vagy nem:) Kulon koszonet itt Reni baratnomnek es kedves kolleginajanak, aki csak `blogos Zsofikent` ismer, mert h.az eletben meg nem talalkoztunk, hogy biztattak es kitartoan olvastak irasaimat!:) Koszonetem az uj laptomomnak es otthoni internetunknek is, hogy hozzasegitettek a publikaciohoz, ja es nem elfeledkezni a csodalatos londoni `tavaszrol` sem, ami rakenyszeritett, hogy a lakast ma veletlenul se hagyjam el:)

 

Sex and the city...feltetelezem mindenkinek dereng vmi e cim hallatan. En legujabban e sorozatnak hodolok es kicsit ugyan mas mufajban, de Zsofi&The mad citykent atformalva prezentalnam sajat kalandjaimat..a city jelen esetben pedig London city...kis koromban meg a balatoni nyaralonk falujanak kozpontjat is citynek hivtam, mert ott voltak a fiuk, ott volt a pezsgo elet..hat az elnevezes ezuttal is helyenvalo, a pezsgo elet, a lehetosegek tarhaza London (a maga nagyjabol 10millios lelekszamaval, ill.a vilag azt hiszem 3.legforgalmasabb repterevel). A sokfele kultura es nagy nepsuruseg azonban lazongasokat, orult emberek tomegeit vonzza be..ahogy tortenetem is bizonyitja..

 

Vasarnap este, Trafalgar Square, 30as eveiben jaro lany, szakadt, nagy taskakkal felszall a buszra, majd eppenseggel Zsofi baljan, a hatso 6os ulesen foglal helyet. A lany csoppet furcsa,jo esetben negyvenes ( ertsd IQ szintje boven normal alatti). Magaban motyog, arabul mikieger meretu betukkel egy papirfecnire ir. Hivjuk ot Rozinak. Feluton felszall Jozsi, egy jol szitualt, lathatolag nagyszabasu shoppingkorutjarol hazafele igyekvo fiatalember. Termeszetesen o a masik olalamon foglal helyet. Rozi a lany gyakran kohog. Egesz veletlen mindig akkor, mikor a masik jobb sarokban ulo holgy teszi. Mi utasok imadkozunk, h.vagy Rozi a lany, vagy a jobb sarokban ulo holgy mielobb leszalljon es a kohogesversenynek vege legyen. Mer hogy tanc-, enek-, hangversenyrol mar hallottunk, de a kohogesverseny szamomra is uj. Extremsport kategoria, extremul idegesito alkategoria:) Mindenki megelegeli, es Jozsi a jobbomon elkezd fura pillantasokat vetni Rozi fele. Neki tobb se kell es mar kesz is a veszekedes. A hogyletukon, isten emlitesen, a rablason, udvariatlansagon at az anyagi helyzetukon keresztul szinte mindenrol szo esik, Zsofi mindekozben kozepen, jo kislany letere csak csendben mosolyogva elvezi a musort..melynek vegkifejletet az olvasora bizza, tekintve, hogy itt az utazasa elobb veget ert, mint Rozie es Jozsie..

..melyebbre nezve pedig a dolgoknak, latja, hogy mindezt az orult, barbar vilagot csak mosolyogva lehet tulelni.

 Termeszetesen ez csupan egy kalandos tortenet, amely gyakorlatilag barmely nagyvarosban megtortenhet, tehat kovetkeztetest, kedves olvaso egeszen addig nem lehet levonni, ameddig te magad meg nem latogattad az Egyesult Kiralysag fovarosat. Erre kivalo pelda ket baratnom, akik mult honapban jartak itt kint nalam. Ket vilagot latott, nyitott, tajekozott lanyrol van szo..sajat es az en meglepetesemre is teljesen odaig voltak Londontol. A kulonfele boltok, ketszintes buszok es a nyuzsgo elet irtora tetszett nekik. Illetve a galeriak, latvanyossagok, utcai muveszek sokasaga. Mindaz ami mellett en -igy, hogy lassan mar ket eve itt lakom- nyugodt szivvel elsetalok. Ezuttal is koszonom nekik, hogy segitettek ujra a turista szemevel latni Londont:)

Tehat barki tervezne, hogy meglatogat, orommel latom:)

 

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://themillhotel.blog.hu/api/trackback/id/tr913474546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vetseram 2012.04.20. 21:05:23

Drága KicsiMó én Rezsóm:)!

Alig vártam már hogy újra olvassam a szavaidat..és mint sosem most sem okoztál csalódást. Meg is mutatom majd odabent meg Reninek meg Tominak is biztosan újra élvezni fogják a beszámolóidat (nem lehet nem élvezni)
Mindenesetre vicces, hogy te is úgy olvasol az egy évvel ezelőtti életedről, mintha regényt olvasnál és mintha nem is rémlene hogy fogtad már egyszer ezt a kötetet a kezedben :)
Remélem egyszer mi is kijutunk hozzád, az tuti hogy én is végig vigyorgom és csodálom a várost, nekem minden ami külföld az ÚJ ( nem nagyon voltam még Mo-on kívül máshol) szóval vinnék neked emlékeztetőt én is hogy miért imádjad a várost.
IMÁDOM hogy ÚJRA írsz szóval Vitorlát Bonts, tengerre fel várom, hogy újra elhajóztass.
Puszi
Reni
süti beállítások módosítása