HTML

A Mill Hotel-Anglia expedíció

Friss topikok

Linkblog

Welcome to the UK avagy Anglia expedíció 2010

2010.04.07. 01:05 Squirrel nutkin

Utazás a világ körül sorozatom újabb állomására érkeztem, egy évvel kenguruföldön tett látogatásom után.

Anglia expedíció 2010.

Location: Shropshire megye, Bridgnorth (Birminghamtől nagyjából 32 mérföldnyire észak-nyugatra fekvő kis település).

Pontos lélekszámot nem tudnék mondani, de annyit mindenképp, hogy mindösszesen egy élelmiszerbolt található errefelé, a buszok 2 óránként közlekednek a legközelebbi városba(Kidderminsterbe), ünnepnapokon pedig ne is álmodjunk arról, hogy a taxin kívül más járművel eljuthatunk oda.(ez utóbbi pedig másfélszeres felárral jár, de hát 12 órányi utazás után már áldás, hogy így legalább a félórás buszút helyett 10 perc alatt célhoz ér az ember:)

Na de vissza a történetem legelejére(azok kedvéért, akik lemaradtak volna róla)...

  2010 március vége:Zsófi eldönti, hogy meghódítja a brit földet, nyelvet tanul, világot lát, dolgozik és meggazdagszik:) Pár nap elteltével jön a telefon, az Egyesült Királyság észak nyugati részén levő kis település 41 szobás hotelébe keresnek embert. 4*-os hotel étterme, elfogadható körülmények, tetszetős összegek heti 40 óra munkáért:) 2 nap se telt el, és már repülöjegyárakat nézegettem az interneten.

  Április 2-án reggel pedig útnak is indultam. Némi szokásos útvesztőimet követően a londoni reptéren, végül sikeresen megtaláltam a Manchesterbe tartó járatot. Minden terv szerint haladt...volna, ha amint "az idő is kedvez nekünk, így néhány percen belül felszállunk és menetrendszerinti időben elérjük úticélunkat" mondat elhangzott a hangosbemondóból, el is hagyjuk a Gatwick repteret...és ehelyett nem a következő mondatra kaptuk volna fel a fejünket: "a műszerfal techinikai problémát jelez, így türelmüket kérjük, mihamarabb igyekszünk elhárítani a problémát". A türelem úgy fél óráig tartott, ekkor érkezett ugyanis Roger Hill kapitány újabb információja: az említett problémát elhárítottuk, azonban egy újabb hibát jelez a rendszer, így jelen pillanatban ezen dolgoznak mérnökeink. Tervezett indulási idő 10:00, átszállási idő másik gépre 12:00. Az történt ugyanis, hogy miután az összes hiba elhárítása nem sikerült 2 órán belül, áttereltek minket egy másik gépre. Mindeközben további - örömteli- információáradathoz juthattunk hála Hill kapitánynak: a kinti hőmérséklet 6 Celsius-fok, szeles, zivatarok várhatók. Welcome to the Uk, Ms Budai:)

15 h felé meg is érkeztem Manchesterbe, csomagostul, és egy már aktualitását vesztett útittervvel.

Information desk: ünnepnapokon ugyan mi a leggyorsabb út Manchesterből Kidderminsterbe, tessék mondani, néni:) 2 óra 43 perces út. Ez rendben is van, koraeste célbaérek...vagy legalábbis úgy tűnt..persze már az elején hiba csúszott a rendszerbe, így a machesteri vonatállomás minden átmenő forgalmát, zegét zugát, jegypénztárát sikerült tüzetesen kielemeznem:) További 2 átszállás, lógás magyar módra, majd taxi a kidderminsteri vonatállomásról.

Célbaérés (The Mill Hotel): 18:30.

Vééégre:)

 

p.s.: ez itt nem a reklám helye..és mégis(amíg saját fotóm nincs): themill-hotel.co.uk. érdemes megnézni:)

 

 

 

 

 

 

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://themillhotel.blog.hu/api/trackback/id/tr391900618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vetseram 2010.04.09. 19:50:11

Drága Zsófi!

Alig várom a következő beszámolót, vigyázz magadra és sok szerencse puszi:)
süti beállítások módosítása