HTML

A Mill Hotel-Anglia expedíció

Friss topikok

Linkblog

Welcome to The Mill Hotel- around&about

2010.04.10. 17:42 Squirrel nutkin

Négycsillagos állandó rezidenciám: a Mill Hotel.

 Baldachinos ágyak, oldschool-os bútorok, de természetesen plazma tv-vel felszereltek a szobák-elvégre némi modernizációt még a 60 fölöttiek is megkövetelnek:) mert hogy az itt megforduló vendégek 60 pluszosak( és ha már itt tartunk, amolyan lábjegyzetként feltüntetve, a hotel inkább 4 mínuszos). Kommunikatív-néha túlságosan is:)-, de egyébként kedves, barátságos emberekkel vagyunk körülvéve, akik nagyrészt visszajáró vendégek. Olyanannyira gyakori vendégek itt, hogy amint Budai Zsófia megjelent a színen, receptoraik jeleztek, hogy új ember, Scherlock Holmes funkció bekapcsol:) Azonnal ki is kérdeztek, ki vagyok, mikor jöttem..majd a honnan kérdés helyett (feltehetőleg az akcentusomból következtetve), egyből az are u from Hungary kérdés hangzott el...egyszóval magyar invázió-volt mindösszesen a reakció:) mindezt tetézve, tegnap ismét bebizonyosodott, mennyire szemfülesek az öregek (vagy csak ennyire népszerű és feltűnő jelenség lennék?!). Vacsora, kettes asztal, bácsi megkérdezi: mikor kezdett itt, Kedves? Zsófi belekezd a szokásos sztoriba, bácsi félbeszakít:tegnap nem járt a Kiddesminsterbe tartó buszon? mondom de, mire fel kisült, hogy felismert, mikor délután látott a kertben üldögélni:) így legyen privát szférája az embernek:) Vannak persze kevésbé aktív vendégek is, a ráérős, 80 pluszos nyugodt fajta, aki még kaja közben is bealszik szegény:) Kevésbé kedves vendégekkel kapcsolatos tapasztalatokat pedig még hála az égnek, nekem személy szerint nem sikerült szereznem.

  A hotel további jellegzetességei között a kertet mindenkép érdemes megemlíteni..kacsákkal, vízesésessel, tóval, minihíddal övezett, kupolákkal, piknikhelyekkel tarkított, baromi nagy területet kell elképzelni..a szomszédban lovak, barikák, így némi állatszag párosul a friss levegő illatához, de hát semmi sem tökéletes:) Az időjárás pedig kiváló, Zsófi meghozta a tavaszt Alveleyba:) 

  Ami pedig a környéket illeti, már valamivel több információval szolgálhatok, mint előző bejegyzésemkor. Csütörtökön ugyanis szabadnapos voltam, így elindultam, hogy felfedezzem mi is van a Mill hotelen túl:) Kidderminsterbe látogattam,a legközelebbi városba-ez nagyjából fél órányi buszutat jelent. Bankszámlaigénylés, posta és némi shopping. Poundland, Body care boltokat kötelező útbaejteni, meghökkentően olcsók az áraik. Ugyanez az optikai üzletekről már nem mondható el, viszont nagyon kedvesek itt is, már csak az angol gyakorlása miatt is eltöltöltöttem itt egy kis időt:) Maga a város is hangulatos egyébként , bár azt mondják, Bridgnorth még ennél is lenyűgözőbb. Tipikus angol, családi vagy sorházak, általában egyszintesek,rendezett kerttel. A városba vezető út minden percét is használjuk ki, zegzugos kis utak, csodaszép táj, kisboltok, Severn Valley és környéke, Rosemary Cottage, arborétum, van itt minden...és az izgalmat kedvelők is élvezni fogják az utat, az olykor egy sávosra leszűkülő, esetenként beláthatatlan utak mindenképpen adrenalinszint emelkedést eredményeznek:) A helyi közlekedést kiegészítendő fontos információ: a buszt midnen esetben le kell inteni, akár a megállóban áll az ember, akár épp fut afelé, a sofőr így mindenképpen megáll...ez itt így természetes!

 

Összegezve: napsütés, Foster's(eredetileg ausztrál sör, de itt is kapható), Hob'n'nobs (kedvenc kenguruföldes kekszem, melyre még a kisboltban is rálelhet az ember), bal oldali közlekedés, barátságos emberek..teljesen Oz (=Ausztrália) feeling:) már csak az óceánpart és az éjszakai élet közelsége hiányzik:)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://themillhotel.blog.hu/api/trackback/id/tr951910044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Soph 2010.04.22. 09:54:31

Csá Nyanya!
Képzeld azt,hogy a Dragonfly Inn-ben vagy! :)
Szórakoztató blog,már van elképzelésem,h milyen lehet a naplód ;)
Gazdagíthatnád fotókkal a beszámolót,ha nem nagy megterhelés :P
pusz!
Bambi

Squirrel nutkin 2010.04.22. 17:20:24

@Soph: köszi a tippet, igyekszem:) már csak a Christopherek, Luke-ok hiányoznak:DDD fotókat a 7en felteszek, közkívánatra!:)
süti beállítások módosítása